HELE GJØVIKMAGASINET KAN DU LESE HER

– Vi vil at klær skal skape glede i livet, og vi har alle typer klær fra størrelse 42/44 og oppover, forteller daglig leder Anita Solbakken. Den familiedrevne butikken oppi gågata har spredd glede til kunder i en årrekke, og akkurat det har de tenkt å fortsette med.

Man kan i hvert fall ikke nekte for at klærne hos Cinderella er glade. Her er alt fra det røffe med skinnjakke og store smykker via det sar­te og florlette i duse farger, til sånn cirka alt midt i mellom. Butikken har godt utvalg i store størrelser, men det mange ikke vet er at kollek­sjonene stort sett starter på størrelse 42/44, og mange som er innom blir overrasket, forteller Anita.
– Vi er nok mest kjent for stor mote, men vi har jammen mye fint i mindre størrelser også, ler hun. Det er tydelig at Anita brenner for det hun driver med, for både fagkunnskap og kundebehandling settes høyt her.

Finske Aïno
– Ett av merkene våre jeg gjerne vil nevne, er det finske merket Aïno. Dette er høy kvalitet og med spennende inspirasjon vi kan kjenne igjen i mønsteret, sier Anita og viser frem en topp som minner om lakriskonfekt og en artig tunika med et røft mønster som ved en nærmere titt faktisk er balkonger på en høyblokk. Modellen heter Balcony og er inspirert av en boligblokk i Helsinki.
– Det som er fint er at vi har kun fire plagg i samme modell, slik at du ikke «møter deg selv i døra» og blir en i mengden. Vi får mye tilbakemeldinger på at kundene våre føler seg unike i klær fra oss. Vi fører flere ulike merker, for kropper kommer jo i ulik størrelse og former, og vi skal ha noe for alle og enhver.

Røft eller fint

– Det fine med klærne både fra Aïno og de andre vi har her, er at de fint kan dresses opp eller ned alt etter kundens behov. Når du har et plagg du trives i, vil du gjerne bruke det mer enn bare i ny og ne. Derfor er det viktig å kunne kombinere plaggene. Noen av kjolene kan man bruke tykkere strømpebukser, skinnjakke og boots til, mens man fint kan bruke pumps og tynn strømpebukse til når anledningen krever et noe penere antrekk.
– Det å kombinere stiler er så viktig, og nå er det heldigvis lov å være mer seg selv enn det har vært. Det var litt strengere før, og mye mer regler for hva man kunne og ikke kunne ikle seg. Nå er det fritt frem og man skal være trygg og glad i komfortable klær. Da kommer humøret bedre frem også, ler Anita.
– Vi får ofte høre at vi er selve prikken over i-en, og at mange ikke har vært klar over alt tilbehøret vi også har. Det er ikke bare klær vi selger, men faktisk alt fra undertøy, strømper, skjerf og smykker, til hverdagstøy, pentøy og yttertøy. Vi er her for småhandelen også, hvis du trenger strømper eller øredobber. Antrekket og tilbehøret skal forsterke personligheten til kunden, så det er viktig at vi som jobber her har god kunnskap og at vi evner å se kundens behov, avslutter Anita og ønsker nye og gamle kunder velkommen.◻

Storgata 23 | 61 17 56 66 | www.cinderella.no

Denne tøffe tunikaen fra Aïno er inspirert fra en boligblokk i Helsinki, med balkonger og vinduer.