Etter tretti år øverst i Storgata, inntok Cinderella selve bykjernen i sommer – feiende flott som aldri før.
– Så fint dere har fått det, sier Birgitte Rosenberg, idet hun beveger seg innover i lokalene i Storgata 6, blant fargefriske høstnyheter.
Å ta turen innom Cinderella, hører alltid med når den faste kunden fra Odnes er på dagstur til Gjøvik. Denne gangen trengte hun imidlertid ikke å gå nesten helt til enden av Storgata for å finne frem. I løpet av sommeren har butikken med stort utvalg av moteriktige klær til motebevisste kvinner i størrelsene 42 til 60, nemlig tatt steget enda nærmere bykjernen, fra Storgata 23 til Storgata 6.
– Jeg må alltid innom og går aldri tomhendt hjem. Cinderella er det eneste stedet man finner stilig, fin, frisk og morsom mote i store størrelser, spør du meg, smiler Birgitte.
Ordene er som musikk i ørene til innehaver Anita Solbakken, som allerede er i full sving med å plukke frem noen plagg hun mener vil passe perfekt til Birgitte.
– Jeg kjenner kundene godt etter hvert. Det er nesten så jeg vet hva de skal ha, før de vet det selv. Når jeg bestiller inn varer, har jeg ofte en tanke om hvem som kommer til å like hva – og ofte får jeg rett, humrer Anita.

 

 

 

Mer intim butikkopplevelse

Innehaveren og de tre øvrige ansatte har funnet seg godt til rette i nye lokaler.
– Utvalget er det samme som før, men vi får vist frem klærne på en annen måte. Gulvflaten er litt mindre og takhøyden litt lavere her, men butikkopplevelsen blir mer intim. Dessuten kommer vi tettere på sentrumslivet, for vi lå litt for oss selv helt øverst i Storgata, sier Anita.
Hun legger likevel ikke skjul på at det var vanskelig å ta valget om å flytte. Det var på sin side på tide med en «stilendring» etter tretti år i de samme lokalene.
– Det var der alt startet, og vi trivdes godt. Det at Cinderella nå har fått en mer sentral plassering, tettere på andre klesbutikker i sentrum, tror jeg kan være bra for både oss og dem. Jeg har stor tro på den fysiske butikken, at damer vil ta og føle på – og ikke minst prøve – klærne før de kjøper dem.

Studiepause på tretti år

Selv har Anita vært med siden starten av Cinderella-eventyret. Det som egentlig skulle være ett års studiepause for å hjelpe mor, Bergljot Solbakken, med oppstarten av butikkvirksomheten i 1990, ble arbeidshverdagen og en livsstil også for Anita. I fjor overtok hun firmaet fra moren da Bergljot ble pensjonist.
– Jeg synes jo dette er fryktelig artig å drive med da, smiler Anita. Hun brenner for at damer med former skal kunne kle seg i kvalitetsplagg med god passform og tørre å ta sin plass med friske farger og spreke snitt.
Yndlingskunden er hun som kommer inn i butikken og sier: «Jeg skal ha klær – hjelp meg!» og gir Anita fritt leide til å sette sammen antrekk. Da benytter hun gjerne anledningen til å plukke frem også de plaggene kunden selv vanligvis ville ha styrt unna.
– Det er lov å synes. Jeg prøver å få folk litt ut av komfortsonen. De fleste blir overraska over hva de faktisk kler når de får prøvd plagg de kanskje ikke selv hadde «våget» å plukke ut.

Slengbukser og kamuflasjeprint

Høsten er den perfekte anledningen til å teste ut en sprekere stil, mener Anita.
– Det er bare å ta en titt ut på høstløvet for å se hvilke farger som gjelder: grønt, sennepsgult, rustrødt og brunt. I tillegg ser vi mye ruter og mønstre og deilige, røffe stoffkvaliteter som strikk, skinn og kordfløyel. De aller tøffeste kan dessuten ta frem både slengbuksene og kamuflasjeprinten igjen.
Man trenger heller ikke nødvendigvis å kle seg i farger fra topp til tå for å skape et friskt uttrykk, understreker Cinderella-innehaveren.
– Svart og mørkeblått går aldri av moten og kan være en fin basis. En kraftig, sennepsgul strømpebukse til en svart strikkekjole, kan gjøre mye med helhetsinntrykket. Her i butikken er vi også glad i store, særegne statementsmykker der man kan plukke opp noen av fargedetaljene fra antrekket ellers, avslutter Anita.◻
- Cinderella flyttet inn i Storgata 6 i sommer. Bjørg Ringen (t.v.), Anita Solbakken og May Wenche Olsby er klare for å møte høsten i sentrum med friske farger.
- Anita Solbakken har vært med siden starten i 1990 og overtok firmaet fra moren, Bergljot, i fjor.
- Det bugner av høstnyheter i alle farger, former og fasonger hos Cinderella.
- Anita viser høstnyheter til fast kunde Birgitte Rosenberg.
- Farger som gjenspeiler høstløvet ute, er sikre trendfarger denne sesongen.
Storgata 6 | 61 17 56 66 | www.cinderella.no
Tekst og foto Ingri Valen Egeland