Smykkene fra tyske noën er fairtrademerket og produsert på en etisk og bærekraftig måte. Nå finner du dem hos Gullhagen.

Tyske Claudia og Malte Schindler har helt siden etableringen av noën i 2006 laget smykker med et tydelig, gjennomtenkt formspråk, ansvarlige råvarer fra transparente kilder og bærekraftig produksjon i egen fabrikk i Tyskland. Kort sagt er dette smykker du kan bære uten å utfordre dine etiske verdier.

– Jeg har kjent Claudia i mange år, så det er en glede å kunne ta inn kolleksjonen hennes, sier daglig leder Anne Slaen Rogne i Gullhagen. – Vi har hatt noen få smykker fra noën i butikken tidligere, men nå satser vi, med både ringer, anheng og ørepynt i gull og sølv.

Anne gleder seg over å kunne tilby smykker som speiler tiden vi befinner oss i, med stor etisk bevissthet og krav om bærekraftig produksjon som tar vare på både mennesker og natur.

 

Det handler om bevissthet. Alle diamanter som selges hos Gullhagen er selvfølgelig allerede Kimberley-sertifiserte, som garanterer for at diamantene ikke kommer fra områder med krig og konflikter. Med smykkene fra noën utvides den etiske bevisstheten rundt råvarene. De bruker kun Fairtrade-sertifisert gull fra små, søramerikanske gruvesamvirker som garanterer rettferdige og trygge forhold for arbeiderne. Det innebærer også forbud mot barnearbeid i produksjonen, og at bruken av kjemikalier i gruvedriften må være ansvarlig og bærekraftig.

– noën lager nydelige smykker til gode priser, i tillegg til at de ligger langt fremme i utviklingen av hvordan vi skal produsere smykker i fremtiden, sier Anne, som gleder seg over å kunne tilby bærekraftige smykker i butikken.◻

 

Storgata 8 | 61 13 23 20 | www.gullhagen.no

 

Smykkene fra nöen får en ekstra verdi når du vet de er produsert på rettferdig og bærekraftig vis. Nå får du dem hos Gullhagen.