Husfliden Gjøvik

Systua er fortsatt hjertet i Husfliden etter at de flyttet til nye og større lokaler i Storgata. Men i butikken byr de også på masse nytt, og en over ti meter lang vegg med garn.

LES HELE GJØVIKMAGASINET HER

– Vi liker å kalle garnveggen vår for smågodthylla for voksne, smiler butikksjef i Husfliden Gjøvik AS, Tonje Heimdal.

Garnveggen inneholder fullsortimentet til Rauma garn, i tillegg til andre garntyper. En annen vegg, i glass, gir umiddelbar tilgang til bunader som blir til, og bunader som blir sydd om.

– Denne døra står stort sett alltid åpen, så her kan du få se bunader bli til på helt nært hold, sier hun og understreker at bunad er og blir en stor og viktig del av Husfliden. En stor del av butikkarealet er også viet utstilling av bunader og alt av tilbehør; bunadssko- og støvler, sølv og silketørkler.

Flyttingen har økt trafikken kraftig og de har også måttet øke bemanningen for å dekke opp etterspørselen.

– Det har vært udelt positivt å flytte butikken, selv om det har vært hektisk. Nå er vi en del av et aktivt og levende sentrum, og har fått Prydkunst som nærmeste nabo. Akkurat som oss, satser også de på varer av varig verdi, sier Tonje.

 

 

I tillegg til bunad og garn, finner du fortsatt de kjente og kjære varene i butikken, som blant annet pledd fra Røros Tweed,

ferdigstrikkede gensere fra Rauma, vakre klær fra norske

Oleana, løpere og duker fra Vevstua og Ekelund, trevarer, linklær og masse annet. I tillegg er det mulig å se og bestille møbler fra Tonning & Stryn i butikken.

– Vi merker en tydelig og større interesse for strikking. Folk liker å lage ting selv, og velger i større grad å investere både tid og penger på holdbare varer, sier hun og minner om at man kan få hjelp om man står fast i et ugreit strikkeprosjekt, da de har ansatte som er helt rå på strikking.

Butikksjefen merker et økende fokus på miljø og bærekraft, og er glad for å kunne tilby varer av varig verdi av norsk og nordisk design til sine kunder.

– Og skal du gi bort en gave, da kan vi love deg skikkelig fin innpakning når du kjøper gaven hos oss!

Hunnsvegen 2 | 480 89 204 | www.husflidengjovik.no

Det var fullt hus da Husfliden åpnet i nye lokaler. Åpningen var også et av avtroppende gjøvikordfører Bjørn Iddebergs siste oppdrag.

Med større lokaler har Husfliden Gjøvik fått på plass mange gaveartikler i tillegg til kjerneproduktene innen bunad og håndarbeid.