FAUNO

Selv om pizza er godt året rundt, måtte det bli en villsvingryte på menyen nå i vinter, siden det både er fryktelig godt og skikkelig italiensk. Det er vanskelig å tenke seg noe som er bedre enn å spise villsvingryte med rosmarinpoteter sammen med et glass god rødvin når vinterkulda biter utenfor. Det kan være litt vrient å få tak i villsvinkjøtt, men denne gryten kan du også lage med svin, vilt, kanin og kanskje til og med skogsfugl. Her på Fauno har vi hatt heftige diskusjoner om villsvin skal kokes i rødvin eller hvitvin, så i dag har vi laget begge deler for å sammenligne. Faktisk var det vanskelig å skille de to variantene fra hverandre, både på smak og farge. Det kanskje viktigste er at begge grytene har masse saus du kan dyppe vårt eget, hjemmebakte brød i.

 

TEKST VIBEKE LINDSTAD DEGN-PETERSEN FOTO JOSTEIN TOLLEFSRUD

Vertskapet på Fauno serverer:

Cinghiale alla cacciatora (villsvingryte)

(6 PORSJONER)

MARINADE

3 dl hvitvin el. rødvin

3 ss hvitvinseddik

(sløyfes om du

bruker rødvin)

1 gulrot

1 fedd hvitløk

1 løk

1 kvist timian

2 salvieblader

2 laurbærblader

1 kvist bladpersille

6 svarte pepperkorn

 

GRYTEN

1,5 kg villsvinkjøtt i terninger

2 dl olivenolje

2 ss smør

150 g oliven

salt og pepper

Bland marinaden og kok opp. Senk varmen og la den trekke i ca. 15. min. Avkjøl. Hell marinaden over kjøttet, enten i en pose eller en boks med lokk. Sett kaldt over natten.

Dagen etter: Løft kjøttet ut av marinaden og tørk det på kjøkkenpapir. Ta vare på marinaden!

Brun kjøttet på alle sider i smør og olivenolje. Stek i omganger, og tilsett mer olivenolje når det trengs. Ha kjøttet tilbake i gryten og hell over marinaden. Legg på lokk og braiser til kjøttet er mørt, minst 1 ½ time. Ta ut urtene, laurbærblad og hvitløk og kast. Smak til med salt og pepper, tilsett oliven og server når de er blitt varme. Både potetmos og stekte rosmarinpoteter smaker godt til.

 

LES HELE GJØVIKMAGASINET. HER