top of page
Search

Gir de unge stjerner i øynene

Fargerike, særegne og moteriktige; trendsmykkene som fyller hyllene hos Gullsmed Gullhagen i Storgata gir de unge stjerner i øynene. Nanna (18) og Eline (18) er blant dem som håper å finne Maanesten-smykker under juletreet.

Eline Aurora Stegane (18) fra Raufoss og Nanna Tekla Stubhaug (18) fra Gjøvik kikker inn i skattkammeret der Maanesten-smykkene har fått plass hos Gullsmed Gullhagen.

Oi, se så fin! Nanna Tekla Stubhaug (18) fra Gjøvik strekker frem hånden med den iøynefallende, gullbelagte ringen med en stor, gyllen fargesten for å vise den til venninnen.

– Ja, den var skikkelig kul, nikker Eline Aurora Stegane (18) fra Raufoss enig. Hun står med et ikke fullt så prangende halskjede med små, sobre fargedetaljer i hendene, før hun setter kursen mot speilet for å prøve på et par øredobber med store ferskvannsperler.

De to har dukket inn i skattkammeret, nemlig monteren fylt av smykker fra det danske smykkemerket Maanesten, hos Gullsmed Gullhagen i Storgata 8 i Gjøvik sentrum.En gullbelagt ring med dekorative fargestener prøves på.

Symbolikk og stjernetegn

– Jeg tror mange unge jenter – i alle fall venninnene mine og jeg – liker å kunne være litt originale og ha noe som er unikt og eget, samtidig som det er trendy. Maanesten-utvalget er stort, fargerikt og rommer litt av alt. Du opplever likevel ikke at det bare er «ett» design, sier Nanna.

Utvalget fra det danske smykkemerket er snarere som et lite univers å regne, der både helheten og smykkene hver for seg fremstår særegne og spesielle.

– Mange på min alder er spirituelle og opptatt av symbolikken i smykkene de har på seg. Flere av Maanesten-smykkene er utformet etter stjernetegn, fortsetter 18-åringen.Nanna speiler seg mens hun fester et særpreget, gullbelagt kjede om halsen.

Sjelden noe slår an så fort

– Jeg hadde hørt en del om Maanesten før vi selv tok inn merket i vår egen forretning for om lag ett år siden. At det er så «super hot» som det faktisk er, hadde jeg ingen anelse om før jeg faktisk kom i snakk med kunder som ble veldig begeistret over at det var å få fatt i her hos oss på Gjøvik, konstaterer Anne Slaaen Rogne, eier og driver av Gullsmed Gullhagen.

– Maanesten har truffet bra og er superpopulært. Det er egentlig veldig sjelden vi ser at noe slår an så fort som dette. Hun tror den tidsriktige, brede appellen, er noe av det som gjør at det danske smykkemerket fenger på den måten det gjør.

– Smykkene representerer noe nytt og passer perfekt inn i motebildet. Folk bruker mer smykker nå enn før. Mange har flere hull i ørene og trenger slik sett også mer ørepynt. I tillegg er det en økende trend at gutter har på seg smykker. Dessuten liker folk å blande både nytt og gammelt. Her passer Maanesten-smykkene perfekt inn i miksen nettopp fordi de er så anvendelige.

Sikkert gavetips

Gullsmeddriveren understreker imidlertid at trendsmykkene ikke bare er for de unge.

– Jeg har voksne damer som kommer innom og kjøper hele sett. Andre kommer igjen og igjen for å supplere. Dette er smykker du kan mikse og matche som du vil. Du finner alt fra små, nette øredobber til større «showpieces», forteller hun.

– Nylig begynte vi også selge hårpynt, deriblant kule, spesielle hårklyper, som vi allerede har solgt mange av. Prisnivået ligger fra tre-fire hundre kroner og oppover og er overkommelig for mange slik sett. Det skal mye til for at det slår feil om du kjøper dette i gave, avslutter Slaaen Rogne med et smil.


Storgata 8 | 61 13 23 20 | gullhagen.no
Comments


bottom of page