top of page
Search

Flyttet inn på hotellet

Lasse Liten satser stort. I vinter tok bedriften over all kjøkkentjeneste og flyttet inn på Clarion Collection Hotel Grand. Et helt hotell gir god tilgang på selskapslokaler og skaper mange muligheter for cateringvirksomheten.


– Vi hadde to valg – enten å gi oss eller å satse for fullt, sier Rolf André Larsen og Steinar Sagrusten i Lasse Liten. De gikk for det siste alternativet – nå har de flere ansatte på lønningslisten enn noen gang.

– Under pandemien brukte vi mye egenkapital på å holde liv i cateringvirksomheten da etterspørselen nærmest var fraværende som følge av nedstengninger og sosial distansering. Vi hadde i utgangspunktet gjort et valg om å legge ned den biten av driften, så kom det en hyggelig telefon fra hotellet her, som førte til at vi ble enige om at vi skulle flytte inn hit, forteller de to.


Møter folk på ny måte

Slik ble Lasse Liten på Grand en realitet. I vinter flyttet bedriften cateringvirksomheten til hotellet i Jernbanegata 5 og står nå både for den daglige frokost- og kveldsserveringen.

– Det er spennende. Her møter vi folk på en litt annen måte enn vi er vant med. Gjestene er gjerne over en lengre periode, så man kommer litt nærmere kunden. Det har vært en bratt læringskurve fra vi flyttet inn en stille uke i februar til alt plutselig skjøt fart da samfunnet åpnet opp igjen – det stabbes og snubles litt fortsatt, men vi stortrives. Dette krever sitt av alle våre ansatte, men heldigvis er vi et godt lag, smiler duoen.


Kan fylles med mye

Fast servering morgen og kveld sju dager i uken, gir kontinuitet og forutsigbarhet i driften. Å ha et hotell som tilholdssted, åpner dessuten nye muligheter for Lasse Liten.

– Dette er en flott bygning som kan fylles med mye, konstaterer Rolf André og Steinar.

Flere små og store saler og spisestuer gir anledning til å huse og stå for servering til større og mindre selskaper.

– I tillegg kommer også hotellets egen konferansesal, som rommer opptil 80 stykker. Foruten sosiale sammenkomster i form av ulike selskap som barnedåp, konfirmasjoner og minnesamvær, er det også rom for frokost- og lunsjmøter. Når man treffes rundt matbordet, åpner det gjerne opp for en annen type samtale og diskusjon, så det er ofte en fin måte for folk å møtes på også i formelle sammenhenger.


Fortsatt på CC

– Jeg håper at de som møter Lasse Liten her på Grand fortsatt «kjenner oss igjen». Vi står fritt og er ikke bundet av et menykonsept. Vi lager mat i vår ånd – det skal være raust, velsmakende og hjemmelaget, servert med glimt i øyet, sier daglig leder Rolf André.

Når det kommer til catering, er det fortsatt tapas det går mest av, med kjøttboller som en favoritt blant mange. Lasse Litens vri på svenskenes «smörgåstårta» har også blitt populær i flere selskaper.

– Vi har dessuten tatt med oss noen klassikere fra avdelingen vår på CC også hit, som club sandwich, kyllingsalat og skagenrøre – og selvsagt vårt eget Lasse Liten-brød, som vi får mye skryt for, legger Rolf André til.

Han understreker at Lasse Liten Café & Deli på CC Gjøvik fortsatt drives som før, selv om Lasse Liten nå også holder hus på Grand.◻


- Rolf André Larsen (t.v.) og Steinar Sagrusten i spise­salen på Grand der Lasse Liten nå serverer frokost- og kveldsbuffé hver eneste dag.


- Lasse Liten stortrives innenfor hotellveggene så langt. Her er et knippe av de ansatte samlet utenfor Clarion Collection Hotel Grand i Jern­banegata. Fra venstre står Julie-Sofie Bryn, Daniel Guzman,

Andreas Negård, Steinar Sagrusten, Lorenn Padilla og Rolf André Larsen.


- Fersk servitørlærling Julie-Sofie Bryn legger hvit duk på et av bordene i Kongestua. Dette er et av flere rom der Lasse Liten kan dekke til fest for selskap og samvær.


- Lorenn Padilla travelt opptatt med forberedelse på kjøkkenet.

コメント


bottom of page