top of page
Search

SELVBETJENT GÅRDSUTSALG I SENTRUM

Nå har du muligheten til å kjøpe kortreist produsert mat i selvbetjent bod i storgata i sentrum. Overskuddslageret fra Myhre gård i Vardal finner du her. Boden er plassert utenfor Husfliden og Prydkunst i gågata.Spille på lag med jorda

Siw forteller om drivkraften til å eie og drive egen gård.

– Vi i familien Heen-Olsen har lenge drømt om å kjøpe oss en gård og starte produksjon av frukt, grønt og bær. Vi brenner for å utnytte de ressursene som allerede er rundt oss, spille på lag med jorda og produsere kortreist mat til glede for oss og andre. Gleden var derfor stor da vi fikk kjøpt Myhre gård i Vardal.

– Vi fant fort ut at her må læring være hovedprioritet første sesong (denne sommeren). Det betyr at vi, i tillegg til å rive oss litt i håret, også har jublet litt for alle feil vi har gjort. For tenk; de slipper vi da å gjøre neste år!

Denne sesongen har vi derfor dyrket for å lære. Likevel har vi fått et lite overskuddslager, som vi har lyst til å selge til andre. Vi er veldig glad for at vi har fått muligheten til å gjøre det.

Siw i blomstersåkeren på Myhre gård i Vardal.

Naturlige produkter

I høst skal de videreforedle noen av de mange ressursene rundt seg og lage blant annet tyttebærgløgg, tyttebærsirup, granskuddsirup, eplechutney, solbæreddik og mange gode salver. Alt dette kommer også for salg utover høsten.


– Og så gleder vi oss til ny sesong neste år. Da skal vi omsette det vi nå har lært og dyrke masse mer! Da håper vi på en bod i gågata som bugner av frukt, grønt og bær, forteller Siw.


Viktig arbeid

Siw kommer med en oppfordring; – jo flere som er med og heier jo bedre. For dette er viktig arbeid. Ikke bare det vi gjør, men alle som orker å bruke av tida si til å produsere mat til oss andre. Det er hardt arbeid, som tar mye tid. Derfor må vi heie og støtte. Men det er også så utrolig meningsfullt og givende.

Valget om å produsere mat og valget om å kjøpe kortreist mat - er et viktig valg mener vi.

Velkommen til en hyggelig handel i boden til Myhre gård hvor det bugner av frukt, grønt, blomster og bær tirsdag, torsdag og lørdag hver uke, hele sesongen.
bottom of page